Handledarutbildning

Handledarutbildning2018-05-22T09:55:43+00:00

Kommande utbildningstillfällen

Visa alla

Tänk på att både elev & handledaren måste gå Handledarutbildningen

Handledarutbildning - Vardagar

99krBoka online
  • Vid bokning på plats 149 kr

Handledarutbildning - Helg

149krBoka online
  • Vid bokning på plats 199 kr

Säkrare & mer miljöanpassade förare

Precis som att simma med delfiner eller att komma på vad den där knappen på fjärrkontrollen egentligen gör, kan stunden när man tar sitt körkort vara en magisk upplevelse. Gå en handledarutbildning hos Mårtenssons Trafikskola och hjälp någon uppleva magin!
Förarutbildningen i Sverige har två viktiga mål att uppfylla: att öka trafiksäkerheten och minska trafikens negativa miljöpåverkan.

Sedan 1997 utgör den så kallade Nollvisionen grunden för det svenska trafiksäkerhetsarbetet, ingen ska dödas eller skadas svårt i vägtrafiken. I Nollvisionen talas om säkra förare, säkra fordon och säkra vägar.

Introduktionsutbildning för privat övningskörning är en del i arbetet för säkra förare. Dels behöver den privata mängdträningen göras säkrare, dels bör utbildningen ge handledarna och eleverna sådana kunskaper att de blir säkrare förare i framtiden.

Unga förare är överrepresenterade i olyckor där alkohol, hög hastighet och oanvända bilbälten finns med i olycksbilden. Vi hoppas att introduktionsutbildningen kan bli ett tillfälle där trafiklärarna och handledarna som en del av ”vuxensamhället” försöker påverka de blivande förarnas attityder så att vi minskar antalet dödade och skadade i trafiken. För att få säkrare förare beslutade riksdagen även om den obligatoriska riskutbildningen som alla elever för A- och B-körkort måste gå.

För att läsa mer om introduktionsutbildning/handledarutbildning – Besök Introduktionsutbildning.com