Tung trafik - C - D - YKB - ADR

Snart erbjuder vi även utbildningar för tunga behörigheter!

Tunga behörigheter

YKB - Yrkeskompetensbevis Lagen om yrkesförarkompetens ska säkerställa att alla yrkesförare av transporter med fordon som kräver körkortsbehörigheten C, CE, D eller DE har nödvändig kompetens för yrket.

Grundutbildningen för YKB är obligatorisk och är på 140 timmar, därefter går man en fortbildningskurs på 35 timmar vart femte år. I YKB-utbildningen ingår sparsam körning, lagar och regler, ergonomi och hälsa, trafiksäkerhet och kundfokus och specifika transporter.

Läs mer:

Lag om Yrkesförarkompetens
Transportstyrelsen YKB

ADR ADR (European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) är den Europeiska överenskommelsen om internationell transport av farligt gods. Som farligt gods räknas ämnen och produkter som kan skada människor, miljö, egendom eller annat gods om de hanteras fel under transport eller när de lastas, lossas och förvaras.

Till farligt gods räknas explosiva ämnen, gaser, brandfarliga ämnen, radioaktiva ämnen, frätande produkter med mera.

Den som ska transportera farligt gods eller är delaktig i transporten måste ha genomgått utbildning. I utbildningen ingår vilka risker som finns och hur man förebygger dem men även vilka åtgärder som ska företas för att minimera skador om en olycka skulle inträffa.

Läs mer:

Förarutbildning inom ADR
Övriga utbildningar inom ADR

Populära utbildningar

Vi utför medicinska körbedömningar, samt utbildningar för hjärt- och lungräddning

Priser och paket

Varje elev unik, med individuella behov och förutsättningar. Trots detta är det oftast bäst att börja med ett av våra lektionspaket.

Gå till sidan

Erbjudanden

Vem har sagt att det måste vara dyrt att ta körkort? Vi erbjuder en rad olika erbjudanden, framtagna för att passa de flesta!

Gå till sidan

Utbildningar

Personbil? Moped? Motorcykel? Intensivkurs? Tungt släp? På Mårtenssons Trafikskola hittar du allt mellan himmel och jord.

Gå till sidan

E-handel

Här kan du köpa allt ifrån lektioner och paket till böcker och övningsskyltar - smidigt och enkelt, dygnet runt.

Gå till sidan